Deelbrief met dikke vragen en lachebekjes

2 november 2015
Deelbrief met dikke vragen en lachebekjes

Alle Dagen Nog Inspirerender Leven

Inschrijven voor de deelbrief? zie Inspireren: schrijven          

Hoe beleef jij de wereld om je heen?

Van de dingen die ik dagelijks tegen kom, merk ik duidelijk verschil tussen wat mijn (levens)energie opwekt en wat me afremt. Zoals bovenstaand plaatje voor mij laat zien dat ik kan kiezen hoe ik me voel. Door anders te kijken.
De wereld verandert niet. De situatie van het moment niet. De persoon voor me niet. Maar als het me lukt om een andere bril op te zetten... Of om bij een net iets fijnere gedachte te komen... Dan gaat er een (andere) wereld voor me open. Dus juist als ik mezelf meer open opstel.

Dat begint voor mij door op te letten wanneer ik me minder goed voel dan ik zou willen. En mij dan vervolgens te richten op iets of iemand die dat stukje in me wakker maakt. Want het is er wel altijd. Alleen valt het soms in slaap. Meestal als ik te lang of te vaak afwijk van wat m'n hart me ingeeft.

Met goed willen voelen bedoel ik dan niet het tegenovergestelde van me slecht voelen. Dat is gek genoeg ook wel eens goed. Ik bedoel meer het gevoel dat het klopt voor mij. Dat wat ik doe / voel / zeg passend is op dat moment. En niet omdat het zo hoort, verwacht wordt of ik 'aan de beurt ben' om iets terug te doen.

Wat mij in de richting wijst van dat goede gevoel, kan dat ook voor anderen doen. Dus wil ik een aantal van die dingen delen in deze deelbrief.

Durf ik (jij?) te kiezen voor een wereld waarin ieder het beste van zich zelf kan delen?

CenH sunny field

Laatst gehoord...

Twee mannelijke collega's in gesprek tijdens de koffiepauze. Ik kon niet horen waar het over ging, maar zag wel dat ze lol hadden. Tot die ene prachtige zin. Die verstond ik prima. Hij leunde achterover, gooide zijn hoofd in zijn nek, greep met beide handen naar zijn buik en riep "oh kerel, ik lach me de krullen van de buuk...!"

uil

Prachtig voorbeeld van een lachebekje. Al is dit wel een hele letterlijke versie. Ik krijg ook wel eens een lach van ander moois...

Speciale dank aan:

Patty Golsteijn: www.pattygolsteijn.nl.
Via haar bijzondere serie interviews "21x cut the crap" over keuzes maken, ben ik op het spoor van Simone Levie gekomen: www.simonelevie.nl.
En zij heeft weer een gratis training Mailchimp de wereld in geslingerd.
1+1=deelbrief Adnil.

Nieuwsgierig naar meer inspiratie voor vreugde en leiderschap in je leven?

Elke 3 tot 4 weken komt er een verse deelbrief met nieuwe invalshoeken, vragen, ervaringen... Je kunt je hier inschrijven om deze in je mailbox te ontvangen.

Mogelijk is je interesse gewekt om je, samen met Adnil Advies, nu echt te gaan inzetten voor die gewenste situatie waar je maar van blijft dromen. Wil je nu ook gaan realiseren dat je doet/zegt/voelt wat je het liefste wilt doen/zeggen/voelen? Kies dan in de kolom Contactgegevens hiernaast een manier om nader kennis te maken. Ik kijk uit naar je bericht, reactie, vraag.

En een plezierig vervolg van vandaag gewenst!

Deel dit artikelReageren?